Voetreflex

Voetreflexmassage gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. En als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij verstoring van het evenwicht, spreken wij van ziekte. Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten, problemen met de spijsvertering en depressiviteit. De basis van voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

De basis van voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

  • Het creëert algehele ontspanning en welbevinding
  • Zorgt voor een betere doorbloeding
  • Bevordert het transport van afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen
  • Verbetert de zenuw en hormoonfuncties

De massage gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers een geheel). Voetdiagnostiek: Voeten kunnen pijnlijk zijn, jeuken, transpireren.

Er kunnen zich kleurverschillen voordoen, maar ook eeltafzetting, blaren en wratten. De plaats waar dit gebeurd, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is.

Een voetreflexmassage is een veilige methode van behandelen en wordt meestal als zeer prettig ervaren.


BOEK NU